Honduras Norma Iris Fiallos 100% ARABICA

Norma Iris Fiallos, která vlastní farmu San Rafael v oblasti Los Limos, je jednou z nejinovativnějších producentek kávy v tomto regionu. Pěstuje širokou škálu odrůd, jako například Catuai, Bourbon, Maragogype a Parainema. Káva na její farmě je zasazená pod piniovými borovicemi, které okyselují půdu a vytváří jedinečný chuťový profil této kávy. Kávovníky jsou pod borovicemi dobře zastíněné a produkční část je pouze zlomkem celé půdy.

 

Aroma

zrno_cele  zrno_cele  zrno_cele  zrno_cele  zrno_hnede_polovina

Hořkost   

zrno_cele  zrno_hnede_polovina  Untitled-2 copy_1  Untitled-2 copy_1  Untitled-2 copy_1

Acidita

zrno_cele zrno_cele  zrno_cele  zrno_cele  Untitled-2 copy_1

 

Přejete si kávu namlít? Napište nám vaše přání do poznámek v objednávce.

Velikost balení
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
179 Kč 1 049 Kč od 179 Kč
Norma Iris Fiallos
Tip

jasmín – jablko – vanilka

Odrůda: Lempira

Zpracování: karbonová macerace 90 hodin

Jeden z objevujících se procesů, který získává na popularitě v důsledku vzniku neuvěřitelných a jedinečných chutí, se nazývá karbonová macerace. Plody se vytřídí pomocí vody, kdy zralé a kvalitní klesají ke dnu a nezralé, přezrálé či defektní plavou na hladině. Potom se dají do vzduchotěsné nádoby s jednocestným ventilem, který umožňuje únik vznikajících plynů. Protože u karbonové macerace zůstávají plody v celku, může se doba fermentace běžně trvající 12 - 36 hodin prodloužit o několik dalších hodin až dní. Rozdílný tlak v různých částech nádoby vytváří rozdílné podmínky (uvolněním zkvasitelných látek - cukrů a pektinů) a rozdílný průběh fermentace. Plody na dně nádoby jsou mačkány pod tíhou ostatních, zatímco plody na povrchu zůstávají nestlačené, což znamená, že se fermentace objeví mnohem pomaleji a vlastně pod slupkou.